2023 metų „Rinvest“ veiklos ir rinkos apžvalga: po neramių metų rinkoje daugėja stabilumo ženklų

2024 03 08
Namukas

Nors 2023 m. nekilnojamojo turto (NT) srityje buvo itin neapibrėžti, „Rinvest“ komandai pavyko sėkmingai plėtoti suplanuotus gyvenamosios paskirties NT projektus. Bendrovės duomenimis, šiuo metu rinkoje jau galima stebėti stabilumo ženklus, kurie įmonei leis siekti užsibrėžtų tikslų, o būsto ieškantiems asmenims ar investuotojams – planuoti būsto įsigijimą labiau apibrėžtomis sąlygomis.

Pirkėjai planų nekeitė

„Verslo žinių“ duomenimis, „Rinvest“ pernai užėmė 8 vietą tarp daugiausiai būsto pardavimo sutarčių sudariusių Vilniaus NT vystytojų. Per 2023 m. buvo susitarta dėl 102 butų pardavimo „Rinvest“ vystomuose projektuose. Skaičiuojama, kad per metus buvo sudarytos net 73 preliminarios būsto pardavimo sutartys projekte „Riverland“ ir 29 – projekte „B Kvadratu“, adresu Bajorų kel. 29.

Nepaisant rinkos neapibrėžtumo, „Riverland“ projekte per 2023 metus nebuvo fiksuotas nė vienas sutarties nutraukimo atvejis. Projekte „B Kvadratu“ buvo nutraukta vos viena sutartis – klientas pasirinko kitą mūsų vystomą projektą – „Riverland“.

Praėjusiais metais „Riverland“, platformos „CityNow“ pirminės rinkos statistikos duomenimis, buvo perkamiausias NT projektas Lazdynėliuose, ir pagal pardavimus užėmė 6 vietą visame Vilniaus mieste. Projekto I ir II etapų vystymo darbai jau yra baigti – paskutinį 2023 m. ketvirtį „Riverland“ projekto 41 butui per kelis aukštus buvo registruotas 100 proc. pastatų baigtumas. Šių metų pradžioje 100 proc. baigtumu registruotas ir II projekto etapas – 7 daugiabučiai gyvenamieji namai.

2023 metų pabaiga žymėjo ir naujo projekto pradžią – buvo gautas statybos leidimas daugiabučio namo statybai centrinėje Vilniaus vietoje, Šnipiškėse, šalia Japoniško sodo. Čia iškils modernus 7 aukštų gyvenamosios paskirties kompleksas „Nexto“, kuriame bus įrengti 62 patogaus išplanavimo ir įvairaus dydžio butai. Butų rezervacijos šiame projekte jau įsibėgėjo.

Dėmesys būsto projektams vėl didėja

Prielaidų, kad po įtempto trejų metų laikotarpio 2024 metai NT rinkai bus labiau nuspėjami, yra gana daug. Pastebime, kad pardavimai stabiliai aktyvėja, o klientų dėmesys būsto projektams vėl didėja, nuotaikos gerėja, baimės – mažėja, todėl labiausiai tikėtinas scenarijus, kad būsto kainos išliks stabilios. Tikėtina, kad numatomos mažėjančios bankinės palūkanos paskatins pirkėjus galvoti apie būsto pirkimą, todėl sandorių skaičius taip pat turėtų išaugti.

Šiuo metu ne tik tęsiame pradėtus darbus, bet ir įgyvendiname naujus NT projektus išskirtinėse Vilniaus vietose, tad didėjant klientų aktyvumui, galėsime jiems užtikrinti didesnę būsto įvairovę.

Nepaisant gana sėkmingų praėjusių metų pardavimų, pirkėjai vis dar galės rinktis būstus projektuose „Riverland“, kuriame yra pilnai baigti I ir II etapai, pastatytų ir neregistruotų pastatų nebėra, ir „B Kvadratu“, kuriame šių metų pradžioje registruotas 100 proc. pastatų baigtumas visiems trims projekto daugiabučiams namams.

Naujausias „Rinvest“ projektas, pakviesiantis gyventojus mėgautis lėtesniu gyvenimo tempu gamtos pašonėje, jau statomas unikalioje sostinės vietoje, šalia brandaus miško ir Buivydiškių I tvenkinio. 2024 m. pradžioje gautas leidimas vystyti mažaaukštės statybos projektą 1,4 ha sklype, kuriame keliais etapais planuojama pastatyti naują daugiabučių kvartalą. Penki pastatai jau kyla, juose numatoma įrengti 96 funkcionalius butus.

Gerų naujienų pažadame visus metus. O ieškantiems naujo būsto ar svarstantiems apie investicijų galimybes Vilniuje, kviečiame pasidomėti mūsų  projektais www.riverland.lt, www.bkvadratu.lt ir šalia Japoniško sodo Vilniuje besikuriančito www.nexto.lt.